Volleyballen in Enkhuizen doe je bij Madjoe

hemelvaarttoernooi

beach

zalen kantine

teamindeling

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Madjoe webshop

Schrijf je in bij volleybalvereniging Madjoe

Verslag volleybalzomer Kirsten Knip

volleybalzomer2013Hallo allemaal!
Ik ben Kirsten Knip, 21 jaar en ik doe aan volleybal. Ik ben op mijn 10e begonnen bij Madjoe en
nu – 11 jaar later - speel ik als libero in het Nederlands Team. Ik ga jullie vertellen hoe mijn afgelopen zomer eruit zag!

De hele zomer trainden we steeds 3 dagen (2x per dag) op Papendal, hadden we 1 dag vrij en dan gingen we weer die 3 dagen in. Zo ging het steeds achter elkaar door. We begonnen de eerste dag 's ochtends altijd van 10u tot 12u met het fysieke deel, oftewel: krachttraining en af en toe conditie.

Daarna gingen we met z'n allen in de kantine lunchen om vervolgens naar je kamer op Papendal te gaan en daar in de middag te slapen. Zo bouwden we nieuwe energie op om de middagtraining helemaal vol te houden! Deze training was namelijk van 4u 's middags tot 7u 's avonds. Na de training aten we weer wat in de kantine en gingen we daarna weer naar onze kamer om te slapen.

De 2e dag was eigenlijk hetzelfde als de eerste, alleen i.p.v. krachttraining in de ochtend, deden we vaak aan 'core stability' en wat serve-pass training. Als laatste had je de 3e dag; van half 10 tot 11u krachttraining en dan van 11.15u tot 13.00u baltraining. Daarna waren we vrij en mochten we naar huis om te genieten van onze anderhalve vrije dag.

1 mei verzamelden we met de meiden die in Nederland waren op Papendal in Arnhem, dat is onze trainingslocatie. Daar hebben we 2 weken getraind met een jonge groep. De wat oudere meiden zaten namelijk nog in het buitenland en hadden nog een aantal wedstrijden met hun teams te spelen. Wij hadden een oefentoernooi op het programma staan waarin we 3 oefenwedstrijden tegen België zouden spelen. Er werden 14 meiden geselecteerd. Ik mocht als libero mee, samen met mijn concurrente; Quirine. De wedstrijden gingen over het algemeen iets minder dan we als team hadden verwacht, maar achteraf was het geen schande aangezien wij nog maar net bij elkaar waren en de meiden van België al zó lang bij elkaar in het team zitten, dat ze super op elkaar zijn ingespeeld! Na 3x verlies gingen we op naar huis en kregen we 2 dagen vrij.

Na deze 2 vrije dagen werden we weer op Papendal verwacht voor 3 trainingsdagen. Nu waren de oudere meiden weer terug uit het buitenland, dus konden we met het complete team trainen! We hebben er een week getraind, voor we vertrokken voor weer een aantal oefenwedstrijden. Dit keer speelden we 4x tegen Frankrijk. Ik mocht wéér mee, maar nu met mijn andere concurrente; Myrthe. De wedstrijden gingen nu al wel een stuk beter dan in België en het was er véél mooier weer dan het op dat moment in Nederland was! We kregen er af en toe even een uurtje vrij om wat voor jezelf te doen en dan was het wel erg fijn als je lekker met je gezicht in de zon kon zitten!

Het volgende wat er op het programma stond na Frankrijk, waren 4 oefenwedstrijden tegen Japan in eigen land. Helaas was ik al én naar België én naar Frankrijk mee geweest en werd ik voor deze wedstrijden naar huis gestuurd. Nu kregen Quirine en Myrthe dus de voorkeur. Erg balen natuurlijk! Maar iedereen verdient eerlijke kansen.

Na deze oefenwedstrijden stond er een week vakantie op het programma. Nou was ik natuurlijk al een week vrij, omdat ik niet mee deed met de wedstrijden, maar in de officiele week vakantie ben ik lekker naar Kreta geweest!
Na de vakantie hadden we 2 trainingsweken op Papendal en dan zouden we horen wie er mee mochten met de volgende trip naar Brazilië! Het was enorm spannend, maar gelukkig werd ik uiteindelijk gekozen om mee te gaan samen met Myrthe. We hebben daar 3 trainingsdagen gehad en vervolgens 3x tegen Brazilië gespeeld. Wat een enorm toffe ervaring was dat! Het is ongelooflijk hoe erg volleybal daar leeft, super om mee te maken!

Ook die week erop met de trip richting Italië mochten Myrthe en ik mee. We waren daar maar heel kort en alles ging super snel. We speelden 3x tegen Italië en toen gingen we alweer naar huis om onze tassen te pakken en de volgende dag meteen te vertrekken richting China, voor één van de grote officiële toernooien deze zomer: de World Grand Prix!

Tijdens de World Grand Prix waren we 3 weken van huis. De eerste week speelden we in Macau (China) tegen Cuba, Bulgarije en China. Na de laatste wedstrijd vlogen we richting Belgrado (Servië) voor de 2e reeks van 3 wedstrijden tegen Amerika, Servië en Algerije. Uiteindelijk sloten we in de 3e week af met 3 wedstrijden tegen Kazachstan, Brazilië en Cuba in Kazachstan. Tijdens dit toernooi heb ik 8 van de 9 wedstrijden mogen spelen.

Na de WGP stond er nog 1 toernooi op het programma: het EK! Voorafgaand aan dit EK speelden we nog 2 oefenwedstrijden tegen Tsjechië in eigen land en dit keer werden er geen 14, maar 12 speelsters geselecteerd. Myrthe viel af en ik was de enige libero die mee mocht en dus verzekerd van een basisplaats.

Eindelijk was het dan zover, het toernooi waar we de hele zomer naartoe hadden gewerkt ging van start! We speelden in Halle (Duitsland) in de poule tegen Turkije, Duitsland en Spanje. Zowel van Turkije als Duitsland verloren we 2-3, maar van Spanje wonnen we met 3-0. Zo waren we door naar de volgende ronde, waarin we speelden tegen Kroatië om een plek in de kwartfinales. Helaas verloren we die westrijd alweer met 2-3 en dus was het EK en daarbij ook onze volleybalzomer voorbij...
Begin januari staat ons het kwalificatietoernooi in Kroatië voor het WK te wachten. 20 december verzamelen we weer op Papendal om daar keihard voor te trainen!

Ik hoop dat jullie nu een beetje weten hoe een zomer bij het Nederlands Team eruit ziet! Het was altijd mijn droom om hier te spelen, ik heb er keihard voor gewerkt en van mijn droom werkelijkheid gemaakt. Dus, is het ook jouw droom, dan weet je wat je moet doen ;)!
Groetjes, Kirsten

volleybalzomer2013

Madjoe social

clubblad Time Out vvMadjoe

Wij zijn op zoek naar jou!

Speel je bij Madjoe en doe je graag iets extra's voor de club? Of zoek je iets om je vrije tijd mee te vullen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Volleybal Vereniging Madjoe is altijd op zoek naar vrijwilligers voor leuke activiteiten of een vaste taak voor het seizoen. Vind je het leuk om contact te leggen met de krant en Madjoe nóg bekender te maken in Enkhuizen en omgeving, of ben jij juist erg goed in het onderhouden van contacten met de sponsors? Lijk dan snel op onze vacaturepagina en wie weet ben jij onze nieuwste aanwinst.

Wedstrijdprogramma


Het nieuwe seizoen is weer begonnen!

Bekijk hier het wedstrijdprogramma voor seizoen 2018/2019. Bekijk ook de teamindeling, standen en uitslagen.

logo madjoe

Sporthal de Sprong
Noorder Boerenvaart 11
1601 SK  Enkhuizen
+31 228 313 671

 

Twitter - Facebook

Sporthal De Drecht
Boendersveld 1
1602 DK  Enkhuizen
+31 228 316 883

Copyright © Digital-Dreams Webdesign - Nina Reus. Alle rechten voorbehouden.